Izberite državo ali regijo.

Domov
Novice
Vzpostavitev vesoljskega poveljstva RAF na Škotskem

Vzpostavitev vesoljskega poveljstva RAF na Škotskem

2020-11-20

RAF Space Command to be established, launching in Scotland
Premier je v naslednjih štirih letih napovedal porabo v višini 24,1 milijarde funtov za nacionalno obrambo in varnost.

Sem spada novo "vesoljsko poveljstvo", ki bo "ščitilo interese Združenega kraljestva v vesolju". Prav tako bo odgovoren za prvi satelit Združenega kraljestva, ki se bo izstrelil iz britanske rakete.

Oblikovana je bila tudi nacionalna kibernetska sila. To naj bi "motilo teroriste, sovražno državno dejavnost in kriminalce ter preoblikovalo kibernetske zmogljivosti Združenega kraljestva," je dejala vlada. V sodelovanju z ministrstvom za obrambo in GCHQ bo izvajalo odgovorne kibernetske operacije, od boja proti terorističnim zarotam do podpore vojaškim operacijam.


"Ta večletna poravnava je zelo dobrodošla za oborožene sile," je dejal načelnik obrambnega štaba general Sir Nick Carter. "Financira pot do modernizacije in digitalno silo, ki jo potrebujemo za dvajseta leta 20. stoletja, integrirano na področjih pomorstva, zraka, kopnega, kibernetike in vesolja."

»Omogoča nam, da se v kratkem prilagodimo, da odvrnemo vrsto zapletenih groženj, s katerimi se soočamo. Zagotavlja obrambo naše države, osmišlja vizijo globalne Britanije in pošilja močno sporočilo našim zaveznikom in nasprotnikom. "

Ayrshire

Škotski državni sekretar Alister Jack je potrdil tudi vlaganje britanske vlade v regiji na jugozahodu Škotske v višini 103 milijone funtov in podpisal Ayrshire Growth Deal.

Ker bo škotska vlada vložila tudi 103 milijone funtov, naj bi celotna naložba, vključno z zasebnimi sredstvi, znašala približno 250 milijonov funtov.

Sodelovalo je osem projektov, ki zajemajo vesoljsko tehnologijo, regeneracijo, raziskave in inovacije, infrastrukturo in pomorsko znanost. Škotska vlada prav tako vlaga 103 milijone funtov, ostalo pa prispevajo lokalni partnerji.

V izjavi vlade je pisalo:

»Dogovor bo Ayrshire postavil kot eno vodilnih britanskih središč vesoljske in vesoljske dejavnosti z ambicioznim in transformacijskim vesoljskim in vesoljskim programom. To bo podprla škotska in britanska vlada s skupnim financiranjem programa v višini 80 milijonov funtov. Vlada Združenega kraljestva bo vložila 32 milijonov funtov, škotska vlada pa 30 milijonov funtov, nadaljnjih 18 milijonov funtov pa bo namenil Svet Južnega Ayrshira. "

Ian Annett, namestnik izvršnega direktorja vesoljske agencije Združenega kraljestva, je dodal:

»Dogovor bo še dodatno spodbudil rastoči vesoljski sektor v Združenem kraljestvu s financiranjem vrste novih, vrhunskih vesoljskih dejavnosti okoli letališča Glasgow Prestwick, vključno z razvojem lokacije vesoljske pristanišča.

To ne bo ustvarilo le visokokvalificiranih delovnih mest v celotni regiji, temveč tudi povečalo ugled Združenega kraljestva kot vodilne nove evropske vesoljske destinacije in nas približalo korakom k majhnim izstrelitvam satelitov, ki potekajo v Veliki Britaniji. "

Vesoljski center Shetland

Prejšnji mesec je vlada Združenega kraljestva odobrila načrte za Lockheed Martin, da svoje majhne satelitske izstrelitve prenese v vesoljski center Shetland. Upa, da bo to na Škotskem ustvarilo "stotine delovnih mest v vesolju".

Britanska vesoljska agencija (UKSA) verjame, da namerava družba svoj lansirni program Pathfinder iz Združenega kraljestva preseliti na območje Shetlanda, na Lamba Ness na Unstu (na sliki), kar bo prineslo dolgoročno vrednost in pomagalo vzpostaviti trajnosten komercialni trg za lansiranje kot del britanski program vesoljskih poletov, poimenovan LaunchUK.

Vesoljski center Shetland predvideva, da bi lahko do leta 2024 lokacija vesoljskega pristanišča podpirala skupno 605 delovnih mest na Škotskem, vključno s 140 lokalno in 210 v širši regiji Shetland. S širšimi proizvodnimi in podpornimi storitvami bo ustvarjenih tudi nadaljnjih 150 delovnih mest.

Vroče informacije

2: 1 stikalo MIPI za 2x podatkov + 1x ura D-PHY ali 2x C-PHY
Imenuje se PI3WVR628 in je šestkanalno enopolno stikalo z dvojnim metanjem (SPDT), ki podpira dva p...
Vzpostavitev vesoljskega poveljstva RAF na Škotskem
Premier je v naslednjih štirih letih napovedal porabo v višini 24,1 milijarde funtov za nacionalno...
V Združenem kraljestvu: 60A 8,5 mm konektor
»To pomeni, da je mogoče programe, kot je polnjenje baterije, obravnavati, ne da bi morali tok raz...
VN DC po kopnem, zraku in morju
3kW visokonapetostni (HV) enosmerni napajalniki ponujajo vhod od 90 do 264Vac in izbiro reguliranih ...
300mA tiho LDO je 1 x 1 mm
Kot je znano, je v seriji TCR3RM 32 izdelkov z enojnimi fiksnimi izhodi od 0,9 do 4,5V. Zavrnilno ra...