Izberite državo ali regijo.

Domov
Novice
Znaki AAC Clyde Space UK ponujajo 10 satelitov xSPANCION, zgrajenih v Glasgowu

Znaki AAC Clyde Space UK ponujajo 10 satelitov xSPANCION, zgrajenih v Glasgowu

2020-11-25

AAC Clyde Space UK signs deal for 10 Glasgow-built xSPANCION satellites

Majhni sateliti bodo zgrajeni v okviru novega triletnega projekta xSPANCION. Cilj je ustvariti satelitsko konstelacijo, ki jo podjetja lahko uporabljajo za aplikacije, kot so satelitske komunikacije, opazovanje Zemlje in daljinsko zaznavanje.

Britanska vesoljska agencija bo prek agencije ESA projekt sofinancirala z 9,9 milijona EUR. Več delov bo koristilo razvojnemu delu, ki ga financira Scottish Enterprise.

"XSPANCION bo revolucionarno spremenil našo ponudbo vesolja kot storitve," je povedal Luis Gomes, izvršni direktor AAC Clyde Space. "Omogočil nam bo znatno znižanje stroškov za vsako zbrano sporočilo, vsako zajeto sliko, s čimer bomo podprli tiste poslovne primere, ki do danes niso mogli upravičiti kapitalskih izdatkov, da bi bilo v orbiti stotine senzorjev."

»V bistvu našim strankam ne bo več treba skrbeti, kako dostopati do vesolja, lahko se osredotočijo na to, kako izboljšati svojo osnovno dejavnost. Ta projekt, imenovan xSpancion, bo kataliziral novo generacijo aplikacij, ki prej niso bile možne. "

Projekt zajema zasnovo satelitske platforme in proizvodnega procesa, proizvodnjo, licenciranje in koordinacijo zagona - kot so sporočili iz podjetja - pa tudi razvoj novih tehnologij za prihodnjo konstelacijo, kot so pogon, medsatelitske povezave, varne in varne prenos podatkov in uporabniški vmesnik.


Podjetje bo sodelovalo z Univerzo Strathclyde, Satellite Applications Catapult, Bright Ascension in D-Orbit UK za načrtovanje in izstrelitev 10 satelitov.

Denar za razvoj konstelacije prihaja iz programa ESA Pioneer Partnership Projects, katerega namen je podpirati podjetja pri uporabi novih tehnologij in storitev v vesolju.

AAC Clyde Space je specializiran za zagotavljanje naprednih majhnih vesoljskih plovil, misijskih storitev in rešitev za vesoljska plovila za vladne, komercialne in izobraževalne organizacije za vesoljske aplikacije.

Glasgowski sateliti

Že septembra so včeraj z raketo Soyuz uspešno izstrelili nanosatelite Four Spire, ki jih podpira tudi UK Space Agency (UKSA).

Nanosateliti, zgrajeni v Glasgowu, so se pridružili floti v nizki zemeljski orbiti, ki spremlja gibanje ladijskega prometa in pomaga napovedovati gibanje svetovne trgovine.

Dva nanosatelita Spire imata na krovu tisto, kar UKSA imenuje "superračunalnik", ki naj bi zagotavljal zelo natančne napovedi lokacij čolnov, sledil njihovemu bivališču in izračunal čas prihoda v pristanišča. To naj bi pristaniškim podjetjem in oblastem omogočilo varno upravljanje zasedenih pristanišč.

Vroče informacije

2: 1 stikalo MIPI za 2x podatkov + 1x ura D-PHY ali 2x C-PHY
Imenuje se PI3WVR628 in je šestkanalno enopolno stikalo z dvojnim metanjem (SPDT), ki podpira dva p...
Vzpostavitev vesoljskega poveljstva RAF na Škotskem
Premier je v naslednjih štirih letih napovedal porabo v višini 24,1 milijarde funtov za nacionalno...
V Združenem kraljestvu: 60A 8,5 mm konektor
»To pomeni, da je mogoče programe, kot je polnjenje baterije, obravnavati, ne da bi morali tok raz...
VN DC po kopnem, zraku in morju
3kW visokonapetostni (HV) enosmerni napajalniki ponujajo vhod od 90 do 264Vac in izbiro reguliranih ...
300mA tiho LDO je 1 x 1 mm
Kot je znano, je v seriji TCR3RM 32 izdelkov z enojnimi fiksnimi izhodi od 0,9 do 4,5V. Zavrnilno ra...